Arthur van Leeuwen Carolien Schönfeld

 

Carolien Schönfeld (Leiden, 1952) werkte meer dan twintig jaar in de ICT; eerst als IT-auditor en later – vanuit verschillende managementfuncties- als opdrachtgever van grote ICT-projecten. Op basis van haar ervaringen en van een groot aantal interviews met andere ervaringsdeskundigen schreef zij het boek ‘De onmacht aan het werk: hoe ICT-projecten slagen of falen’, dat in april 2012 verschenen is.

In de afgelopen jaren maakte zij een aantal keer deel uit van multidisciplinaire teams die zich bogen over de kans van slagen van lopende projecten bij de overheid zowel op ICT-als op logistiek en bestuurlijk gebied. Als socioloog is zij vooral gespitst op alle aspecten, positief zowel als negatief, van samenwerking binnen organisaties.

In haar woonplaats, de gemeente Amsterdam, was zij onder andere voorzitter van de Stichting STAP, die werkgelegenheid bood aan meer dan honderd kunstenaars via de zogenaamde Melkert-banen. Zij adviseert een aantal culturele instellingen hoe een betere profilering te krijgen om zo meer kans te maken binnen, maar vooral ook buiten het subsidiebestel.

Alle onderzoeksmanagers Terug naar Startpagina