Gert Jan Verhoog Gert Jan Verhoog

 

Gert Jan Verhoog (Winsum (Friesland), 1962) werkt voor ondernemende bestuurders die het verschil willen maken bij de overheid, in het bedrijfsleven of een andere omgeving die er toe doet. Hij volgt bestuurders niet alleen; hij is met hen in gesprek, geeft raad en trekt met hen op. Hij begrijpt en bouwt met bestuurders.

Begin jaren tachtig begon hij zijn loopbaan in de journalistiek. Tien jaar later stapte hij over naar de communicatie. Hij was achtereenvolgens woordvoerder en coördinator op het ministerie van Justitie, hoofd landelijke voorlichtingsdienst en woordvoerder van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie en directeur voorlichting en externe betrekkingen van de gemeente Den Haag. Hij droeg onder meer bij aan de internationale profilering van Den Haag als stad van vrede en recht.

Enkele jaren geleden startte hij een succesvol bureau voor public affairs, media- en communicatiestrategie: Onderscheidend Vermogen BV. Opdrachtgevers zijn onder andere de Nederlandse Orde van Advocaten en Raad voor de rechtspraak, TAQA Energy en Boer & Croon, het UWV, de commissie voor onderzoek naar seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk (commissie Deetman) en CEDRIS. Inmiddels vormt hij met Jan Schinkelshoek een gelijknamig adviesbureau voor communicatie en politiek advies.

Alle bestuursleden Terug naar Startpagina